«Η  Ισχύς εν τη ενώσει»  ήταν ο καθοριστικός παράγοντας , για την άρτια οργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου , που ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκο Καπετανίδη. 

Διοργανωτής ήταν ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη που από κοινού οραματίστηκαν και υλοποίησαν τις εκδηλώσεις.

Οφείλουμε όλοι θερμές ευχαριστίες:

            Στον έμπειρο δημοσιογράφο, της εφημερίδας «Εύξεινος Πόντος», κ. Φόρη Πεταλίδη ,  που ως συντονιστής  και παρουσιαστής της εκδήλωσης, προσέθεσε ιδιαίτερο χρώμα και ύφος στην διοργάνωση.

Στην κα Ιωάννα Κωσταρέλλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ,  που με λόγο μεστό και κατανοητό παρουσίασε ιστορικά στοιχεία των Ελληνόφωνων εφημερίδων και δημοσιογράφων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία .

Στον  εγγονό του Εθνομάρτυρα, κ. Κώστα  Καπετανίδη, για την παρουσία πολύ σημαντικών ιστορικών στοιχείων που φόρτισαν  συναισθηματικά την ατμόσφαιρα , ιδιαίτερα όταν επικεντρώθηκε στις τελευταίες στιγμές του Ήρωα.

            Στο Δημοσιογράφο  και Διευθυντή Διεθνών ειδήσεων του ΑΝΤ1,  κ. Νικόλα Βαφειάδη , που έδωσε την σκληρή εικόνα  της μάχιμης  δημοσιογραφίας σήμερα, ολοκληρώνοντας την εικόνα του μαχόμενου δημοσιογράφου στο παρελθόν και στο παρόν.

            Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα όσους τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό:

 Τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας- Ναούσης και Καμπανίας, π. Ευσέβιο, τον εκπρόσωπο του Πρόεδρου της Βουλής κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη,  τον Ά Αντιπρόεδρο  της ΠΟΕΣΥ και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ κ. Γιάννη  Βοϊτσίδη και τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης κ. Χαράλαμπο Καπουρτίδη. Ιδιαίτερα ευχαριστεί όσους «έντυσαν» με ήχο, κίνηση και λόγο την εκδήλωση του Σαββατόβραδου με τρόπο συγκλονιστικό, τον λυράρη Χρήστο Καλλιοτζίδη τους χορευτές στη «Σκιά», Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Γιάννη Κοτίδη, τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ , Βασίλη Τσόρλαλη και Δημήτρη Καπετάνιο.

Θερμές ευχαριστίες επίσης  οφείλουμε για τις εμπεριστατωμένες ομιλίες του πρώην Πρόεδρου της Ευξείνου κ. Γιάννη Μιχαηλίδη στα γραφεία της Λέσχης , αλλά και του πρώην Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας  κ. Κωνσταντίνο Ασλάνογλου, στην Πλατεία Καπετανίδη.

Στην επιτυχία του συνολικού αποτελέσματος συντέλεσαν επίσης:

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και η Τροχαία Βέροιας για την εύρυθμη λειτουργία, η φιλαρμονική  του Δήμου Βέροιας  , η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ  κα.  Καλλιόπη Σίμου, οι τεχνικοί  και φροντιστές της ΚΕΠΑ και η ξεναγός κα. Αγγελική Γιαννάκη.

Η άοκνη επί μακρόν δουλειά της οργανωτικής επιτροπής για την ολοκλήρωση επιτυχώς του διημέρου , επιβραβεύτηκε με τις θετικές κριτικές, ομιλητών, προσκεκλημένων και συμμετεχόντων.

Με Εκτίμηση

Τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής