Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων όσο και για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Βέροιας που κατάφεραν να επιτύχουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και στα Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που κάτω από δύσκολες εκπαιδευτικές και υγειονομικές συνθήκες πέτυχαν τον στόχο τους -σε μία χρονιά με πολλά εμπόδια και αντιξοότητες- δίνοντας τον επίπονο αγώνα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θέλω επίσης να επιδοκιμάσω τη στήριξη και τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονέων οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών της Γ’ Λυκείου σε μία χρονιά που κινήθηκε μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας. Χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις και κατάφεραν να ανοίξουν μία νέα σελίδα στη ζωή, γεμάτη με πείσμα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Για τους επιτυχόντες μαθητές ξεκινά ένας νέος εκπαιδευτικός κύκλος και ένα καινούργιο στάδιο στη ζωή. Για εκείνους που δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ήθελα να τους υπενθυμίσω πως τα μονοπάτια της ζωής είναι πολλά και συναρπαστικά. Ας αποτελέσει η μέρα αυτή την ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των στόχων, χάραξης μίας νέα πορείας με ιδέες και περισσότερη γνώση. Όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με θάρρος και επιμονή για την εκπλήρωση των στόχων, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν διέξοδοι για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η εξέλιξή σας να είναι προς όφελος δικό σας και προς όφελος της κοινωνίας μας.

Καλή σταδιοδρομία».

Ο Δήμαρχος Βέροιας
Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Vorgiazidis