Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς για τους μαθητές των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την παρουσία του στον αγιασμό του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου, ο Δήμαρχος Βέροιας απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Από σήμερα όλοι οι μαθητές της Βέροιας και των Δημοτικών Ενοτήτων επιστρέφουν στα θρανία και στις αίθουσες διδασκαλίας. Βέβαια, το γεγονός της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία πρέπει να συνδεθεί με την ασφάλεια και την προστασία παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων από την πανδημία του κορονοϊού, με τήρηση των μέτρων πρόληψης και με σεβασμό απέναντι στους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης της υγείας όλων μας.

Αυτό το νέο ξεκίνημα ας αποτελέσει την ελπιδοφόρα αρχή της σχολικής χρονιάς. Με όνειρα και στόχους των παιδιών μας που αποτελούν τη σημαντικότερη αχτίδα φωτός για το μέλλον.
Το ταξίδι της γνώσης και των αξιών συνοδεύεται πάντα με θυσίες και κόπους. Συνοδοιπόροι αυτής της διαδρομής είναι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι γονείς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα νέα δεδομένα με δύναμη και επιμονή.

Σαν Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε κοντά στις ανάγκες που παρουσιάζονται στα σχολεία της Βέροιας ώστε αυτά να καθίστανται λειτουργικά και αποτελεσματικά με θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και στο επίπεδο της γνώσης των μαθητών. Στόχος όλων είναι σχολεία ποιοτικά, ανταγωνιστικά και αναβαθμισμένα για να παρέχουν το επίπεδο της μόρφωσης που όλοι δικαιούνται.

Ευχή όλων μας είναι η σχολική χρονιά που ξεκινά να εξελιχθεί μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, υγείας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να επισφραγιστεί με δημιουργία και πρόοδο».

Καλή Σχολική Χρονιά.

Ο Δήμαρχος Βέροιας
Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης