Η σχολική κοινότητα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλαίσια υλοποίησης παρεμβάσεων πρόληψης. Τα μέλη της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων Δήμου Βέροιας, η οποία αποτελείται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας, μπαίνουν δυναμικά στα σχολεία, κατόπιν πρόσκλησης, και συζητούν με τους εφήβους για τα χαρακτηριστικά των υγιών και μη υγιών σχέσεων, καθώς και τρόπους επικοινωνίας και διαχείρισης προβλημάτων βίας. Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», που διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου, από τις Ψυχολόγους, Παρασκευή Αγγελή, Ιωάννα Κακολύρη-Κλίτση, Ελισσάβετ Θωμαϊδη και την Κοινωνική Λειτουργό, Φωτεινή Τερζή. Συνολικά στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 667 μαθητές από 29 τμήματα.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά και στο τέλος αξιολόγησαν το εν λόγω πρόγραμμα ως απαραίτητο να πραγματοποιείται στα σχολεία, προκειμένου να μάθουν όλοι να αναγνωρίζουν τις προειδοποιητικές ενδείξεις της βίας και συνεπώς να την προλαμβάνουν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή του 6ου γυμνάσιου Βέροιας, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τον Διευθυντή στου 3ου γυμνάσιου Βέροιας, Παντελή Τσαλουχίδη, τον Διευθυντή του 1ου γυμνασίου Βέροιας, Κωνσταντίνο Τσικερδάνο, την Διευθύντρια του γυμνασίου Ριζωμάτων, Κατερίνα Βάχλα και τον Διευθυντή του 4ου γυμνασίου Βέροιας, Ιωάννη Καμπουρίδη, για την πρόσκληση και τη συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους.
Με την νέα χρονιά η δράση συνεχίζεται και στα άλλα γυμνάσια του Δήμου Βέροιας.
Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε παρόμοια πρόσκληση με στόχο τη συστηματική ενημέρωση των μαθητών.

Omada Prostasias Anilikon Dimou Verias