Η υπηρεσία Καθαριότητας - Ανακυκλώσιμων Υλικών τις ημέρες των Χριστουγέννων (Σάββατο 25/12 & Κυριακή 26/12/2021) θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Τις παραπάνω ημέρες τα απορρίμματα και οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες να διατηρηθούν στις οικίες με σκοπό τη διατήρηση της καθαριότητας στο Δήμο.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι, απαγορεύεται η απόθεση πλησίον των κάδων ή στα πεζοδρόμια ογκωδών αντικειμένων, κλαδιών και μπαζών, χωρίς να προηγηθεί επικοινωνία με την υπηρεσία για τον προγραμματισμό συλλογή τους (τηλ. επικοινωνίας 23313 50634 – 50595, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 06.00’ έως 14.00΄).

Ακόμη λόγω της αυξημένης χρήσης μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια κλπ), τα οποία ως υλικά μιας χρήσης απορρίπτονται καθημερινά αλλάζοντας την εικόνα και τη σύσταση των αστικών αποβλήτων, επισημαίνονται τα παρακάτω:

 Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης, ΔΕΝ τα πετάμε στο δρόμο ή σε αποχετεύσεις.

 Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, τις πετάμε μόνο στον ΠΡΑΣΙΝΟ ή ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ κάδο.

 Τα Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια, ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ και δεν τα πετάμε ποτέ στο μπλε κάδο.

 ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.

Παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω συστάσεων, αφού η διατήρηση της καθαριότητας
και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο Δήμο είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας.

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»
Ας μη ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…..»

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας

Παπαδόπουλος Βασίλειος