Στο πλαίσιο σχεδίου μέριμνας για την προστασία των κατοίκων σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά αλλά και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/01/22 διανομή  υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν αντισηπτικά διαλύματα και γάντια από κλιμάκιο της δομής. Παράλληλα έγινε ενημέρωση από  την επισκέπτρια υγείας  κ. Ηλιάνα Φυντανάκη  για το πως μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό και τα μέτρα  αυτοπροστασίας που πρέπει να τηρούνται.   

Σκοπός της δράσης ήταν η καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού Ρομά για θέματα της πανδημίας καθώς και η λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα. Στόχος όλων των παρεμβάσεων είναι η προστασία των Ρομά αλλά και των περιοίκων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας – Εθελοντισμού κ. Γεωργία Μπατσαρά και τα στελέχη του παραρτήματος ΡΟΜΑ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στη δημοτική αστυνομία του Δήμου Βέροιας για την συμβολή τους , στην προσπάθεια αυτή.

Enimerosi Roma

Enimerosi Roma 1

Enimerosi Roma 2

Enimerosi Roma 3