• ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

  όλα σ' έναν προΟρισμό!

  Στην Ημαθία, την Ερατεινή γη, στην καρδιά της Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας, «διασταυρώνονται» μοναδικά και διαχρονικά, χιλιάδες χρόνια τώρα, οι αισθήσεις, οι μνήμες, οι αξίες και οι παραδόσεις ενός ολόκληρου κόσμου, του οποίου η ταυτότητα και η φυσιογνωμία αντανακλά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα βρίσκοντας ιδανική έκφραση σε δύο απλές λέξεις: ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ

  Ένας «κόμβος» παγκοσμίων αναφορών αλλά και αντιθέσεων του διαχρονικά ωραίου, ένα «σταυροδρόμι» συνάντησης και διαρκούς όσμωσης της Μυθολογίας με την Ιστορία, της Τέχνης με τον Πολιτισμό, του ασκητισμού με τη βυζαντινή, αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια, της αρχοντικής αρχιτεκτονικής παράδοσης με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, του νερού και του βουνού με τον κάμπο, της πέτρας με το χώμα και το ξύλο, … της γης με τον ουρανό!

 • ΙΣΤΟΡΙΑ

  Σε κάθε γωνιά του ενιαίου Δήμου Βέροιας, με πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη, μυθική κόρη του Ωκεανού και της Θέτιδος, ή του Αδώνιδος και της Αφροδίτης, δορυφορούμενης από τις Δημοτικές Ενότητες της ιστορικής Βεργίνας των Αιγών, της Μακεδονίδας των ηρώων του ‘21, της Δοβρά και του Απ. Παύλου των θείων αποκαλύψεων της ορθόδοξης πίστης και λατρείας, κάθε περιηγητής, σε κάθε εποχή του χρόνου, μπορεί να ανακαλύψει τον ιδανικό προορισμό σε όλα όσα αναζητά.

 • ΑΝΑΨΥΧΗ

  Από τις περιπέτειες του χειμερινού - χιονοδρομικού τουρισμού, μέχρι τις εαρινές και θερινές εξορμήσεις θρησκευτικού, αρχαιολογικού χαρακτήρα αλλά και αγροτουρισμού, ανάμεσα στους ορεινούς όγκους Πιερίων και Βερμίου, στα μονοπάτια βασιλιάδων και θεών, κρασιών και γαστρονομικών παραδοσιακών γεύσεων της Μακεδονίας.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
image

Ηλεκτρονικά Ραντεβού

Η νέα Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Ραντεβού από το Δήμο Βέροιας περισσότερα...
image

Δημοτική Εφημερίδα

Ενημερωθείτε για τα νέα του Δήμου, προκηρύξεις, αποφάσεις κ. α. περισσότερα...
image

Επισκέπτες Τουριστικό Portal

Περιηγηθείτε στην Ερατεινή γη και ανακαλύψτε τις ομορφιές της περισσότερα...
image

Δημόσια Διαβούλευση

Διαβουλεύσεις Πάρτε μέρος - η γνώμη σας μετράει! περισσότερα...
 • 1
 • 2

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Kostas VorgiazidisΑγαπητοί επισκέπτες,

Σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας, έναν ανανεωμένο και λειτουργικό διαδικτυακό χώρο όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις υποθέσεις και τη διοικητική οργάνωση του Δήμου καθώς και για την ιστορία, τις παραδόσεις και τις ομορφιές της περιοχής μας.

Το διαδίκτυο σήμερα αποτελεί ίσως τον καλύτερο δίαυλο επικοινωνίας του Δήμου Βέροιας τόσο με την τοπική κοινωνία όσο και με τον υπόλοιπο κόσμο. Στην κατεύθυνση αυτή, θα λέγαμε ότι η νέα ιστοσελίδα ουσιαστικά υπηρετεί ένα διττό στόχο. Από τη μια στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δημοτών ενώ από την άλλη στην καλύτερη γνωριμία του επισκέπτη με την πόλη και τους ανθρώπους της.

Με την πεποίθηση ότι ευαισθητοποιημένος και ενεργός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης, δημιουργήσαμε ένα φιλόξενο διαδικτυακό χώρο όπου ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί εύκολα και γρήγορα για τη διοικητική διάρθρωση, τις υπηρεσίες, τα συλλογικά όργανα, τις δράσεις, τις ανακοινώσεις, τις προκηρύξεις και τις αποφάσεις του Δήμου Βεροίας, υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα μας λειτουργεί ως ένα πρώτο σημείο γνωριμίας του δυνητικού επισκέπτη με την ταυτότητα, τη μακραίωνη ιστορία, τις παραδόσεις και τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής αλλά και με τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του τόπου μας στην προσπάθεια καθιέρωσης της Βέροιας ως ισχυρού αναπτυξιακού και τουριστικού πόλου στην καρδιά της Μακεδονίας.

Εύχομαι η περιήγηση στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη και να συνεισφέρει στην εικόνα μιας σύγχρονης, εξωστρεφούς και τεχνολογικά προηγμένης πόλης.

Καλή περιήγηση!

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Χ. Βοργιαζίδης

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 • image Δημοτική κοινότητα Μακροχωρίου - Τοπική κοινότητα Κουλούρας - Τοπική κοινότητα νέας Νικομήδειας - Τοπική κοινότητα Λυκογιάννης - Τοπικη κοινότητα Διαβατού περισσότερα...

  ΑΠ.ΠΑΥΛΟΣ

 • image Τοπική κοινότητα Βεργίνας - Τοπική κοινότητα Παλατιτσίων - Τοπική κοινότητα Συκιάς - Τοπική κοινότητα Μετοχίου περισσότερα...

  ΒΕΡΓΙΝΑ

 • image Δημοτική κοινότητα Βέροιας - Τοπική κοινότητα Αγίας Bαρβάρας - Τοπική κοινότητα Άμμου - Τοπική κοινότητα Ασωμάτων - Τοπική κοινότητα Γεωργιανών - Τοπική κοινότητα Καστανιάς - Τοπική κοινότητα Κάτω Βερμίου - Τοπική κοινότητα Κουμαριάς - Τοπική κοινότητα Ράχης - Τοπική κοινότητα Τριποτάμου περισσότερα...

  ΒΕΡΟΙΑ

 • image Τοπική κοινότητα Αγ. Γεωργίου - Τοπική κοινότητα Αγ. Μαρίνας - Τοπική κοινότητα Πατρίδας - Τοπική κοινότητα Tρίλοφου - Τοπική κοινότητα Φυτειάς περισσότερα...

  ΔΟΒΡΑ

 • image Τοπική κοινότητα Πολυδενδρίου - Τοπική κοινότητα Ριζωμάτων - Τοπική κοινότητα Σφηκιάς - Τοπική κοινότητα Δασκίου περισσότερα...

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ

 • 1

Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης - Σύνθεση

 Αρμοδιότητες

Πρόκειται για Όργανο του Δήμου με καθαρά συμβουλευτικές αρμοδιότητες και πληθυσμιακά κριτήρια συγκρότησης.
Αναλυτικότερα, όπως ορίζει το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» (παρ. 1&2, άρθρο 76, ν. 3852/2010, ΦΕΚ 87Α΄, όπως ισχύει):
Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους συγκροτείται, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.
Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Μπορεί να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..
Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.
ε) Μπορεί να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος.
στ) Διατυπώνει απλή γνώμη επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Σύνθεση

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων,
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων,
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών,
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα,
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων,
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων,
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών,
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών,
θ) των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες.
Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, πλην της περίπτωσης ι' και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συμμετέχουν και δημότες, σε αριθμό ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων των περιπτώσεων α' έως θ', οι οποίοι ορίζονται μετά από κλήρωση, μεταξύ των εγγεγραμμένων σε ειδικό κατάλογο που τηρείται στο δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου. Οι οριζόμενοι από τον ειδικό κατάλογο αυτό, έχουν δικαίωμα ψήφου, δεν συνυπολογίζονται όμως για την απαρτία της επιτροπής.
Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Με την αριθ. 752/2019 (ορθή επανάληψη) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ως εξής :

Πρόεδρος : Αριστομένης Λαζαρίδης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Τακτικά Μέλη :

1. Κωνσταντίνος Κύρτσης, εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
2. Λεωνίδας Γαϊτανάκης, εκπρόσωπος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
3.
 Καλλιόπη Παπαοικονόμου, εκπρόσωπος  Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
4. Ελένη Ατσάλου, εκπρόσωπος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας
5. Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας
6. Νικόλαος Μπαϊρακτάρης, εκπρόσωπος Συνδέσμου Μεταποιητών Μετάλλων και Παρεμφερών Υλικών Ν. Ημαθίας
7. Λάζαρος Ασλανίδης, εκπρόσωπος Ο.Ε.Β. Βέροιας
8. Ιωάννης Μπλατσιώτης, εκπρόσωπος Σώματος Ελλήνων Πρόσκοπων Περιφερειακή Εφορεία Κεντρικής Μακεδονίας
9. Μιλτιάδης Νικολαΐδης, εκπρόσωπος Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Ημαθίας
10. Μαρία Καμπράνη, εκπρόσωπος Συλλόγου Αλληλεγγύης & Υπεράσπισης των Ασφαλιστικών & Οικονομικών Δικαιωμάτων των Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ Ημαθίας
11. Χαράλαμπος Καπουρτίδης, εκπρόσωπος Ευξείνου Λέσχη Βέροιας
12. Κωνσταντίνος Δάρλας, εκπρόσωπος Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας
13. Ελένη Κουπίδου, εκπρόσωπος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ημαθίας Σ.Α.Ν.Η.
14. Παρασκευή Παυλίδου, εκπρόσωπος Εταιρεία Μελετών Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας
15. Θεοφάνης Κουτρουλιάς, εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου
16. Βαρβάρα Σταυροπούλου, εκπρόσωπος Συλλόγου Κυπρίων Νομού Ημαθίας¨Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ¨
17. Ιωάννης Σιδηρόπουλος, εκπρόσωπος, Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς»
18. Κωνσταντίνος Παλουκίδης, εκπρόσωπος Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας
19. Μαυρουδής Ιωαννίδης, επρόσωπος Συλλόγου Δρομέων Βέροιας
20. Μιχαήλ Τζαφερόπουλος, εκπρόσωπος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν. Ημαθίας
21. Κωνσταντίνος Δομανόπουλος, εκπρόσωπος Συλλόγου Γευσιγνωσίας – Γαστρονομίας και Τουρισμού «Ο ΚΑΡΑΝΟΣ»
22. Ηλίας Γραμματικόπουλος, εκπρόσωπος Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Ημαθίας «ΔΕΣΜΟΣ»
23. Δημήτριος Πυρινός, εκπρόσωπος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας
24. Παναγιώτης Χατζησάββας, εκπρόσωπος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
25. Γρηγόρης Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Φίλιππος» Βέροιας
26. Ιωάννης Γαλίκας, Δημότης
27. Ιωάννης Καπανίδης, Δημότης
28. Βηθλεέμ Μαυροματίδου, Δημότης
29. Χριστίνα Οβεζίκ, Δημότης
30. Σοφία Παπά, Δημότης
31. Δήμητρα Τσερκέζη, Δημότης
32. Αντώνιος Τολιόπουλος, Δημότης
33. Σπύρος Τσιβαλίδης, Δημότης
34. Παναγιώτης Φουρνιάδης, Δημότης

 

Αναπληρωματικά Μέλη :

Θεόδωρος Αθανασιάδης, εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Μιχαήλ Ελευθεριάδης, εκπρόσωπος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Δέσποινα Σπορέλα - Δαμασιώτη,εκπρόσωπος  Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Γαβριήλ Γαλονομάτης,εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας
Αθανάσιος Ακριβόπουλος,εκπρόσωπος Συνδέσμου Μεταποιητών Μετάλλων και Παρεμφερών Υλικών Ν. Ημαθίας
Ζήσης Ζιώγας,εκπρόσωπος Ο.Ε.Β. Βέροιας
Ματθαίος Πιστοφίδης,εκπρόσωπος Σώματος Ελλήνων Πρόσκοπων Περιφερειακή Εφορεία Κεντρικής Μακεδονίας
Αναστάσιος Κωστόπουλος,εκπρόσωπος Συλλόγου Αλληλεγγύης & Υπεράσπισης των Ασφαλιστικών & Οικονομικών Δικαιωμάτων των Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ Ημαθίας
Εμμανουήλ Ξυνάδης,εκπρόσωπος Εταιρείας Μελετών Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας
Γρηγόρης Λιάτσος, εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου
Ελένη Ψαρά,εκπρόσωπος Συλλόγου Κυπρίων Νομού Ημαθίας ¨Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ¨

Δημήτριος Ταχματζίδης, εκπρόσωπος Συλλόγου Γευσιγνωσίας – Γαστρονομίας και Τουρισμού «Ο ΚΑΡΑΝΟΣ»
Μυροφόρα Σπυρίδων, εκπρόσωπος Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Ημαθίας «ΔΕΣΜΟΣ»

Save
Cookies user prefences
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν απορρίψετε τη χρήση των cookies, αυτός ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή
Απόρριψη
Στατιστικά
cookie-statistics
Αποδοχή
Απόρριψη