Δελτία ΤύπουΔήμου Βέροιας

Τον Πρέσβη του Καναδά κ. Mark Allen υποδέχθηκε το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο Βέροιας, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Ο Πρέσβης συνοδευόταν από τον Επίτιμο Πρόξενο της χώρας κ. Παντελή Γ. Πετμεζά.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης ο Δήμαρχος Βέροιας παρουσίασε του τομείς οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής. Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν το πλαίσιο συνεργασίας προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων με παραγόμενα προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα προς τον Καναδά.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής του επίσκεψη στην Βέροια κ. Allen αναφέρθηκε στη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. (CETA), επισημαίνοντας ότι η υπογραφή της από τις εθνικές κυβερνήσεις θα δώσει νέα ώθηση στο πεδίο του διμερούς εμπορίου και στην εξωστρέφεια μικρών επιχειρήσεων. Παράλληλα σημείωσε πως ο Καναδάς αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελλάδα.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν εκείνα της συνεργασίας των δύο χωρών όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αλλά και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η πανδημία και η κλιματική αλλαγή.

Presbis Kanada ston Dimarxo Verias Custom

Αναζήτηση